Передплата 2024 «Добрий господар»

«московська церква — це така сама фортифікаційна споруда від впливу фсб росії»

  • 20.03.2024, 15:38
  • 387

Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді закликав монобільшість негайно розглянути питання зміцнення обороноздатності та національної безпеки — будівництво фортифікацій, заборону московської церкви і захист бізнесу від силовиків

Порошенко жорстко розкритикував порядок денний Ради, зауваживши, що він не має нічого спільного із тими загрозами, які постали перед Україною.

«Люди, які складають такий відірваний від реального життя порядок денний, відірвалися від землі. Я повернувся зі Сходу, де 10 бригад отримали від нас те, що не додає держава. Так от земля горить на всій довжині - від Куп’янська аж до Херсона», — емоційно звернувся до депутатів лідер «Євросолідарності».

"Історія нічому не вчить, навіть трагічна. Як в серпні 2021-го року ми волали про збільшення фінансування ЗСУ, і тоді були такі насмішки, так і зараз, коли ми вимагаємо ключове слово — «фортифікація». Фортифікація — це не з'їздити відосіки познімати на зразковому ВОПі, фортифікація — це дві тисячі кілометрів, контроль використання грошей. Запитайте в уряду, скільки введено в експлуатацію відсотків, і це буде менш як 10. А в кого вам питати? Уряду немає. Парламент втрачає свою контрольну конституційну функцію", — констатує Порошенко.

Він вкотре закликав підтримати створення у парламенті ТСК з питань фортифікаційних споруд: «Питання комісії з фортифікацій підтримано всіма, крім „слуг“. Дайте свого представника і проголосуйте».

«Друга позиція — московська церква. Це така сама фортифікаційна споруда від впливу фсб росії. Негайно поставте і проголосуйте. Третя позиція — поверніть гроші бригадам. Збільшіть ПДФО в їхньому розпорядженні. Четверта позиція — поставте наш проєкт закону про захист бізнес-клімату. Бо єдині, хто утримує нашу армію, є платники податків України. А силовики, замість того, щоб ходити на фронт, дуже люблять живитися в офісах українського бізнесу», — наголосив Порошенко.

«Наступне питання — наш рух в Євросоюз. Ви обіцяли, що переговори почнуться в березні 2024 року. Де? І ми маємо негайно поставити на голосування постанову про імплементацію резолюції Європейського Парламенту, в тому числі і щодо відряджень депутатів», — зазначив лідер «Євросолідарності».

Схожі новини