Передплата 2024 ВЗ

росія планує провести у себе літні та зимові «Ігри дружби»

  • 20.03.2024, 10:55
  • 339

Російський уряд планує провести в росії «суто політично вмотивовані спортивні заходи» — літні та зимові «Ігри дружби». Міжнародний олімпійський комітет проти політизації спорту

Фото: Бабель
Фото: Бабель

Про це йдеться у пресрелізі.

Там вказують, що літні «Ігри дружби» мають відбутись у вересні 2024 року в Москві та Єкатеринбурзі, а зимові — у 2026 році в Сочі. Для проведення цих «ігор» російський уряд тисне на інші держави, направляючи делегації, послів, міністерські та інші урядові органи до урядів різних країн світу.

МОК вказує, що росія навмисно оминає спортивні організації в країнах, на які спрямована їхня діяльність, що «є кричущим порушенням Олімпійської хартії та одночасно порушенням різних резолюцій ООН».

«Це цинічна спроба рф політизувати спорт. Комісія спортсменів МОК, яка представляє всіх олімпійських атлетів світу, однозначно виступає проти використання спортсменів для політичної пропаганди», — йдеться у заяві.

У МОК також вказують, що спортсменів, які візьмуть участь в «Іграх дружби», можуть використати у «політичній пропагандистській кампанії».

У заяві комітету також підкреслили, що уряд рф демонструє повну неповагу до світових антидопінгових стандартів і чесності змагань. Там наголошують країна була причетною до «системної допінгової програми» під час зимової Олімпіади у Сочі 2014 року, а пізніше в рф маніпулювали з антидопінговими даними.

Схожі новини