Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові військкоми бігли за цивільним: в ТЦК пояснили ситуацію

  • 19.03.2024, 16:30
  • 1 279

Сьогодні, 19 березня, в мережі ширяться відео, де у Львові чоловіки у військовій формі наздоганяють чоловіка, а потім силоміць заштовхують у бус

Фото: скрін
Фото: скрін

Вранці, 19 березня, на низці Telegram-каналів опублікували два відео. На першому можна побачити, що двоє людей у військовій формі намагаються наздогнати чоловіка, який від них утікає. А на другому — цього ж чоловіка, який намагається чинити опір, силою завантажують у білий бус.

На Facebook-сторінці Львівського обласного ТЦК та СП подякували небайдужим громадянам за відео та повідомлення щодо інциденту.

«Ми фіксуємо усі повідомлення. Львівським ОТЦК та СП вивчається наявне в мережі відео щодо втечі у місті Львові чоловіка від працівників ТЦК. Діям військовослужбовців буде надана відповідна оцінка», — йдеться у повідомленні.

За попередніми даними центру комплектування, при зустрічі з представниками ТЦК чоловік призовного віку почав втікати. Коли ж його наздогнали, він відмовився показувати військово-облікові документи.

«Врешті прослідував до одного з районних територіальних центрів комплектування, де були перевірені його дані. Претензій до працівників ТЦК чоловік не має. Свою втечу пояснив звичайним страхом», — йдеться у повідомленні.

У ТЦК закликають не тікати від військовослужбовців, не ображати їх та не ігнорувати прохання показати військово-облікові документи. А також нагадують про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі представників ТЦК та СП.