Передплата 2024 «Добрий господар»

Батьки української журналістки Олександри Кувшинової подали позов проти американської телекомпанії Fox News

  • 16.03.2024, 18:30
  • 482

Родина 24-річної української журналістки Олександри Кувшинової, яка загинула під час підготовки репортажів про війну в Україні 14 березня 2022 року, подала позов проти Fox News. Сім'я звинувачує телеканал у недбалості

Фото: Business Insider
Фото: Business Insider

Про це пише Business Insider.

Позов до Верховного суду штату Нью-Йорк подали батьки Кувшинової та Шейн Томсон — радник з безпеки британського охоронного агентства SEPAR, з яким на той час уклав контракт Fox News.

Родина стверджує, що Fox News доставила групу журналістів, яких найняла, у зону активних бойових дій, проігнорувавши численні попередження від місцевих посадовців і консультанта з безпеки, які радили цього не робити.

Батько Олександри Андрій Кувшинов мав занепокоєння щодо того, чи його доньку не наражали на небезпеку незабаром після її смерті. У 2022 році він сказав Business Insider: «Я не розумію, як було прийнято рішення для Fox News піти туди, де було небезпечно, де була жива загроза».

Крім Кувшинової, 14 березня також загинули й інші члени знімальної групи, зокрема оператор Fox News П'єр Закжевскі.

У позові телеканал, а також його іноземного кореспондента Бенджаміна Холла звинувачують у спотворенні обставин смерті української журналістки.

У першу річницю її загибелі Холл, який був із Кувшиновою в складі тієї самої знімальної групи, опублікував книгу під назвою «Врятовані». У ній він розповідає про подорож до зони бойових дій в Україні. Сім'я Кувшинової стверджує, що книга містить «неправдиву інформацію» про її смерть без згадок про те, що журналістів попереджали триматися подалі від зони конфлікту.

Схожі новини