Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

П’ять дронів за 20 тонн «ворожої літератури»

Діти, які служать джерелом натхнення для своїх батьків та дідусів, також здатні на «дива», до яких не додуматись дорослим

Особливо тим з нас, хто у жахливий час війни впадає у відчай, панікує. Це яскраво довели учні шкіл Трускавецької ОТГ, до складу якої, крім міста «Нафтусі», ще 6 сіл входять. Школярі, дружно відгукнувшись на акцію «Ворожу літературу здай — дрон на фронт передай», зібрали 20 тонн макулатури. За виручені кошти придбали 5 дронів для наших захисників. Це — їхня учнівська відповідь на сьогоднішні страшилки рашистської пропаганди. Про це інформує пресслужба Трускавецької міськради.

Наважившись на добру справу, діти влаштували між собою змагання за звання найкращого. Остаточно підсумки не підбито, бо акція, найімовірніше, матиме продовження. Найкращі шанси на загальну перемогу мають школярі трьох навчальних закладів з Трускавця: СЗШ № 3, НВК СЗШ № 2-гімназія та СЗШ № 1, де відповідно зібрано 4620 кілограмів, 2732 кілограми та 2235 кілограмів «ворожої літератури».

За гарно виконану роботу належиться винагорода. Переможці отримали її від волонтерів, які подбали про організацію екскурсії до музею Романа Шухевича на Івано-Франківщині та перегляду одного з мультфільмів у кінотеатрі «Злата». Але не лише найкращі отримали свої винагороди. У Трускавці не забули про всіх учасників акції. Заохочувальним «призом» для них стали солодощі, запрошення до відвідин найстарішого підприємства України, яким є Дрогобицька солеварня, та зоопарку «Лімпопо» у Меденичах.

Схожі новини