Передплата 2024 «Добрий господар»

Новий шпиталь має ім'я Івана Павла II

Добру славу має заснований у 2004 році регіональною організацією «Карітас» реабілітаційний центр «Назарет»

Розташований він неподалік Дрогобича, у селі Добрівляни. У центрі, де допомагають узалежним від алкоголю та наркотиків людям, а також безхатченкам повернутись до нормального життя, недавно відкрили новий лікувальний корпус, який став тимчасовою домівкою для найбільш вразливих внутрішньою переміщених осіб — інвалідів та поранених, людей похилого віку.

Рішення про облаштування шпиталю на території «Назарету», як розповів нам духівник Благодійного фонду «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, отець Богдан Ляхович, було прийнято відразу ж після агресії росії проти України, коли мільйони українців, зірвавшись з насиджених місць, почали масово прибувати на Львівщину. Деякі з них, отримавши прихисток у «Назареті», затримались тут. Але ненадовго. Знайшовши собі помешкання, згодом перебрались до Дрогобича та інших міст. Найбільш діяльні та впевнені у своїх силах, скориставшись прийнятними для українців умовами прийому у багатьох країнах Європи, де наших співвітчизників за правилами «відчинених дверей» приймали, поїхали за кордон.

У «Назареті» залишились найбільш вразливі - ті, хто самотужки ради собі не дає, потребує постійного медичного супроводу та догляду. Для них і облаштовано триповерхову лікарняну споруду, яку названо іменем Івана Павла II. Ініціатива створення лічниці, яка постала у приміщенні колишньої казарми площею понад 15 тис. квадратних метрів, належить Благодійному фонду «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Прийом та медична допомога надається на першому поверсі. Цю місію здійснюють виїзні бригади з медичного центру святого Івана Хрестителя. Без здатних надавати кваліфіковану медичну допомогу працівників пацієнтів лікарні ані вдень, ані вночі не залишають. На другому поверсі перебувають хворі середнього ступеня важкості. Третій поверх облаштований під хоспіс. Його постояльці можуть обслуговувати себе самостійно. Станом на сьогодні в лікарні перебуває близько 40 осіб. Загалом же у новому шпиталі можна прийняти до 80 хворих. До проведення ремонтних робіт та обладнання приміщення необхідним інвентарем долучились волонтери та міжнародні фундації. Найбільше — із сусідньої Польщі. Важко переоцінити доробок представників будівельної галузі із Любліна. Фарба, утеплюючі матеріали, сантехніка — майже все від них надійшло.

Схожі новини