Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія технічно готова до ядерної війни, — путін

  • 13.03.2024, 12:55
  • 468

Президент рф володимир путін попередив Захід, що росія технічно готова до ядерної війни, і якщо США відправлять війська в Україну — рф вважатиме це «значною ескалацією»

володимир путін. Фото із сайту УП
володимир путін. Фото із сайту УП

«З військово-технічної точки зору ми, звичайно, готові. Вони (ядерні ракети) у нас постійно перебувають у стані бойової готовності», — заявив путін в інтерв'ю пропагандисту кисельову у відповідь на запитання, чи дійсно країна готова до ядерної війни.

За словами путіна, якби США зважилися відправити свої війська в Україну, росія розцінила б такий крок так само, як введення американських військ на російську територію, тобто як інтервенцію.

«Я ж сказав, що (президент США Джо, — ред.) Байден — представник традиційної політичної школи… Там, окрім Байдена й інших, вистачає фахівців у сфері російсько-американських відносин і у сфері стратегічної стриманості. Тому не думаю, що тут усе мчить так у лоб, але ми до цього готові», — підсумував путін.

Також президент рф заявив, що необхідності застосовувати тактичну ядерну зброю у війні проти України ніколи не було, а на уточнювальне запитання, чи означає це, що йому не спадала така думка, російський диктатор відповів: «Ні, а навіщо?».

«У нас є свої принципи. Вони кажуть, що ми готові застосовувати, зокрема, будь-яку зброю, зокрема (тактичну ядерну), якщо йдеться про існування російської держави, заподіяння шкоди нашому суверенітету і незалежності. У нас же все прописано в нашій стратегії, ми її не змінювали», — запевнив путін.

Якщо Штати здійснять ядерні випробування, рф може зробити те саме, також наголосив путін.

Схожі новини