Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія може використати законсервовані літаки А-50, — британська розвідка

  • 02.03.2024, 13:20
  • 345

Втрата російського військового літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 значно погіршить ситуаційну обізнаність екіпажів літаків росії у небі

Фото ілюстративне із Вікіпедії
Фото ілюстративне із Вікіпедії

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Відомо, що через тиждень після ураження другого літака А-50 рф, найімовірніше, заборонила польоти повітряного судна біля України.

«Це триватиме доти, доки росіяни проводитимуть внутрішні розслідування щодо нездатності захистити ці літаки, а також щодо того, як зменшити загрозу, яку продовжує становити українська протиповітряна оборона», — йдеться у повідомленні.

За даними розвідки Британії, втрата літака може значно погіршити ситуаційну обізнаність екіпажів літаків.

На думку аналітиків, рф не може дозволити собі таку «прогалину» в можливостях. Через це ворог, ймовірно, буде вивчати інші варіанти, щоб подолати цю проблему шляхом перепрофілювання літаків і прийняття більшого ризику заради забезпечення ефективної повітряної підтримки, яку потребують ворожі сухопутні війська.

«Втома літаків і екіпажів майже напевно посилиться, коли А-50 повернуться до операцій, а флот буде дедалі більше розтягнутий. Цілком реально, що рф може спробувати повернути до експлуатації раніше законсервовані літаки А-50, щоб пом’якшити цю проблему», — додали у Міноборони Британії.

Схожі новини