Передплата 2024 ВЗ

Власники «Львівських круасанів» відновлюють у Стрийському парку дерев’яну альтанку. Для чого?

Поруч з їхнім майбутнім мінірестораном була занедбана альтанка, яку підприємці взялися ремонтувати власним коштом

Фото Юлії Підлужної
Фото Юлії Підлужної

У Стрийському парку триває реконструкція історичного павільйону часів польської виставки крайової, де навесні запрацює ресторан швидкого харчування «Львівські круасани». Відкриття заплановане на 1 квітня. Нещодавно біля павільйону майбутнього паркового ресторану з’явилася споруда, схожа або на критий літній майданчик, або на новий павільйон. Львів'яни цікавляться, що це таке, чи, раптом, не самобуд?

Директорка Стрийського парку Олена Мазурик повідомила для «ВЗ», що власники «Львівських круасанів» взяли на себе додаткові соціальні функції - власним коштом відновити дерев’яну паркову альтанку, яка поруч з павільйоном крайової виставки, де постане ресторан круасанів. На це підприємці мають рішення виконкому Львівської міської ради, проєкт відновлення альтанки погоджено наприкінці грудня 2023 року.

«Ця альтанка не буде їхнім майном, — запевняє моя співрозмовниця. — Це паркова власність. Будь-хто з парку може там примоститися, аби скуштувати чи то льодів, чи круасанів з кавою. Відновлення альтанки — допомога власників „Львівських круасанів“ нашому парку. Альтанка не гарно б виглядала поруч з відкритим рестораном круасанів».

Нагадаємо, ремонт павільйону площею 29 метрів квадратних стартував у серпні цього року. Орендна плата — 101 тисяча гривень в місяць, з них 90% суми отримує Стрийський парк, решту — фонд держмайна. Це одна з найдорожчих оренд ресторанного приміщення у Львові: за квадратний метр — понад три тисячі гривень. Вищою ціна за оренду ресторану є хіба що на площі Ринок у Львові. У проєкт мініресторану «Львівських круасанів» у Стрийському парку уже інвестовано понад 5 мільйонів гривень. На фасаді павільйону реставрують написи польською мовою, аби зберегти історичність будівлі.

Схожі новини