Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Литві скасували концерт американської співачки LP після її появи в худі з російським триколором

  • 28.02.2024, 13:30
  • 3 048

У Литві скасували концерт співачки LP, справжнє ім'я якої Лора Перґоліцці, через скандальне відео. Американка вдягла худі з російською символікою та подякувала своїм фанатам за такий подарунок

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо

У понеділок увечері американська співачка LP (Лаура Перголіцці), яка мала виступити в Литві на «Жальгіріс Арена» 4 березня, здивувала своїх шанувальників, поділившись в Instagram відео, на якому вона одягнена в толстовку з кольорами російського прапора та написом «LP Russia Official».

Співачка, яка вже кілька разів виступала у Литві та має тут шанувальників, пояснила у відео, що толстовка — це подарунок від її шанувальників у росії. Вона також показала листівку від них, сказавши, що подарунок було зроблено ще у 2020 році, коли концерти співачки було скасовано через пандемію Covid-19, тому вона отримала подарунок лише зараз.

У відео LP висловила подяку та відзначила обліковий запис свого російського фан-клубу. Варто звернути увагу на те, що листівку було підписано 24 лютого, у другу річницю широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

Пізніше відео було видалено, а співачка поділилася новим повідомленням в Instagram.

«Я так пишаюся і вдячна своїм шанувальникам у всьому світі, і я знаю, що в країнах Балтії багато українських біженців, і я хотіла б, щоб мої українські друзі знали, як сильно я вас підтримую. Я завжди підтримувала і люблю вас», — сказала співачка, не згадавши про попереднє відео.

Після появи співачки в толстовці з російським прапором у соціальних мережах почали лунати заклики бойкотувати й навіть скасувати її майбутній концерт на каунаській «Жальгіріс Арені».

Організатор гастролей LP у Литві - Medusa Concert — опублікувала офіційний пресреліз. Згідно з ним, після розмови артистці стала зрозуміла ситуація, LP перепрошує за свою необачність і шкодує, що не подумала, що може образити так багато людей.

«Тому разом зі співачкою організатор концерту LP — Medusa Concert — приносить усім щирі вибачення за свою очевидну помилку і бажає Україні перемоги!» — йшлось у заяві.

Однак міністр культури Литви Симонас Кайріс заявив, що шанувальники американської співачки також мають «оцінити» її поведінку. Проте міністр зазначив, що слід бачити різницю між виконавцями, які відкрито підтримують російський режим і війну, і подібними випадками, коли «людина повністю відірвана від контексту».

Пізніше, у вівторок, стало відомо, що каунаська «Жальгіріс Арена» все ж скасовує концерт LP 4 березня.

«Після підтвердження фактів ми разом з організаторами заходу — Medusa Concert — прийняли спільне рішення про відміну концерту. Цим рішенням ми хочемо звернути увагу як LP, так і інших артистів, які планують заходи в Литві, що ми не потерпимо повідомлень на підтримку країни-агресора», — сказав керівник відділу організації заходів «Жальгіріс Арени» Мантас Ведрікас.


Джерело: LRT

Схожі новини