Передплата 2024 «Добра кухня»

«Немає нічого важливішого, аніж зупинити путіна»

  • 28.02.2024, 11:52
  • 448

Петро Порошенко в ефірі американського телеканалу CNBC закликав західних партнерів пришвидшити надання зброї і грошей для України

Пʼятий президент зауважив, що Захід, допомагаючи Україні, інвестує у власну безпеку. Порошенко також нагадав, що українська армія після повномасштабного вторгнення всупереч прогнозам показала вражаючі результати на полі бою проти російських окупантів.

«Перемога у війні потрібна не тільки Україні, а всій Європі, всьому НАТО, всьому світу, вільному і демократичному», — зауважив Порошенко.

«Західному світу буде простіше і дешевше дати нам зброю та гроші і допомогти нам виконувати вашу роботу. Ця війна не тільки за Україну, і це не допомога Україні. Це інвестиція у вашу власну безпеку», — наголошує Петро Порошенко.

«Україна заплатила за це найбільшу ціну — життями наших героїв. Кожного тижня я на передовій. Я бачу позиції російських військ і героїчних українських воїнів. Нам потрібно закрити нинішній запит українських військ. Тому що в 2022 році це були танки — і ми їх отримали із запізненням на рік. У 2023 році нам потрібні були системи радіоелектронної боротьби та безпілотники — ми отримуємо це лише у 2024 році. У 2024 році нам терміново потрібні F-16, а замість цього у нас немає боєприпасів, у нас немає танків, у нас немає дронів. І у нас немає F-16», — констатує пʼятий президент.

Він звернувся до американців: «Найбільша військова сила у світі - це Сполучені Штати. Будь ласка, продемонструйте своє лідерство. Без цього путін був би сильнішим, путін пішов би далі. Тому що єдина мова, яку розуміє путін, це мова сили», — сказав Порошенко.

«Потрібно постійно пам’ятати: кожна година затримки артилерійських снарядів означає людські життя. Життя наших воїнів і життя наших мирних жителів. А це занадто багато і занадто висока ціна», — зауважує лідер партії.

«Немає нічого важливішого, аніж зупинити путіна. Якщо не зупинити це в Україні, вже наступного року він з’явиться в країнах НАТО. І це буде значно більшою проблемою, це буде дорожче», — пояснив Порошенко.


Джерело: CNBC

Схожі новини