Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магнітні бурі на 4 — 10 березня 2024 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у початковому повноцінному тижні першого місяця весни поточного року космічна погода «подарує» нам і перші геомагнітні збурення

4 березня прогнозується зростання геомагнітного фону до середнього рівня, що може вплинути на фізичний та емоційний стан людей. У цей період деякі особи можуть відчувати втрату апетиту та безпричинну втому.

10 березня також передбачається стрибок рівня геомагнітних коливань, який може на­віть перевищити ступінь помірного і дійти до межі найслабкішої магнітної бурі категорії G1. Це може викликати сильні головні болі у метеочутливих людей, погіршення зору та слуху, підвище­ну дратівливість та порушення емоційної рівноваги. Особливу увагу на своє самопочуття слід звернути людям із хронічними захворюваннями, оскільки можливі їх загострення.

У решту днів тижня очікується слабкий рівень геомагнітної напруженості. Проте навіть тоді особи із підвищеною чутливістю на вплив магнітосфери можуть відчувати розлади концентра­ції та пам’яті, погіршення загального самопочуття, запаморочення та почуття нестабільності, апатію та перебувати у депресивному стані. Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте, вживайте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини