Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський у другу річницю повномасштабного вторгнення звернувся до українців

  • 24.02.2024, 17:30
  • 570

Президент Володимир Зеленський у місті Гостомель, що на Київщині, звернувся до українців у другу річницю російського повномасштабного вторгнення. Він подякував громадянам України та наголосив на продовженні боротьби

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це свідчить його звернення.

«Саме звідси (з Гостомеля — ред.) мало розпочатися те саме „взяти Київ і Україну за три дні“. Можна сказати одним реченням: два роки тому ми вогнем зустрічали тут ворожий десант; два роки потому ми зустрічаємо тут наших друзів, наших партнерів», — наголосив Зеленський.

Так, сьогодні, 24 лютого, місто відвідали прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні, глава уряду Канади Джастін Трюдо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та премʼєр Бельгії Александер Де Кроо.

За словами президента, це «символічно і красномовно описує шлях», який Україна пройшла за ці два роки.

«Знаєте, мимоволі сьогодні кожен українець згадує той день. І в кожного є своє власне 24 лютого. Унікальний спогад того дня. […] Мільйони різних історій, але в багатьох є схожий епізод. Це вибір, який зробили українці різного віку, різних професій, із різних регіонів. І який поєднав людей спочатку в чергах до військкомату, а далі — в одному окопі на лінії фронту. Щоб захищати країну. І всіх тих, хто залишився, аби працювати в країні. Хто поїхав, хто потім повернувся», — заявив глава держави.

Зеленський наголосив: «Ми стали на 730 днів ближчі до перемоги». Він зауважив, що ці дні стали днями «самовідданості та відваги», «стійкості та витримки», «болю» та «надії».

Він подякував усім українським воїнам, народу та світовій спільноті, яка підтримує Україну.

Схожі новини