Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі у третій декаді лютого 2024 року

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, у заключній декаді цьогорічного лютого очікувати на лагідність космічної погоди не доводиться, оскільки нас чекають геомагнітні коливання різної амплітуди і напруженості

Днями зі слабким рівнем геомагнітної напруженості обіцяють стати 25 та 27 лютого. Попри це, у осіб із підвищеною метеочутливістю навіть впродовж них можуть виникати головний біль, пору­шення травлення та апетиту, слабкість та дратівливість, зниження психічної стабільності, порушення балансу та ко­ординації, сонливість, погіршення фі­зичної витривалості.

На 21, 22, 26, 28 та 29 лютого учені прогнозують помірний рівень геомаг­нітної напруженості. У осіб, що чутливо реагують на геомагнітні перепади, мож­ливі підвищена агресивність, зниження самооцінки та впевненості, порушення сновидінь, погіршення зору та слуху, утруднення мови та мислення, підвище­на чутливість до електромагнітних ви­промінювань, запаморочення, нудота та втрата рівноваги, посилення хронічних захворювань, а також можливі підвище­на тривожність, запаморочення та під­вищена чутливість до змін атмосферно­го тиску, втрата координації, утруднення зосередженості та прийняття рішень, підвищена стомлюваність, погіршення настрою, зниження самооцінки та впев­неності.

Найскладнішими в цей час можуть стати 23 лютого, коли учені прогнозу­ють на Сонці певну штормову подію, яка принесе на Землю 24 лютого сильну геомагнітну бурю. Відповідно, особам, чий організм реагує на такі сюрпризи космічної погоди, потрібно бути готовим до цього, вживши заходів, щоб пережи­ти цей стрибок. Під час нього можуть спостерігатися зниження працездат­ності, підвищена стомлюваність та слабкість, зниження імунітету, головний біль, дратівливість та зниження робочої ефективності.

А тому, щоб убезпечити здоров’я і са­мопочуття від впливу геомагнітних коли­вань, більше гуляйте, пийте воду та від­мовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стре­сів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звер­тайтеся до лікаря.

Схожі новини