Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі на 26 лютого — 3 березня 2024 року

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, тиждень зміни календарної зими на календарну весну не мине без бодай одного загострення геомагнітосфери і її підвищеного впливу на флору та фауну нашої планети. То що ж передбачають, насамперед для людей, учені, що займаються вивченням впливу таких явищ?

У кінцеві дні лютого нам пророкують один — зі слабким рівнем геомагнітної напруженос­ті (27 лютого). Під його вплив можуть потрапити переважно метеозалежні особи. У них мо­жуть виникати головний біль, слабкість та дратівливість, зниження психічної стабільності.

А також три дні (26, 28 та 29 лютого) очікується помірний рівень геомагнітної напруже­ності. В осіб, що чутливо реагують на геомагнітні перепади, можливі підвищена тривожність, запаморочення та підвищена чутливість до змін атмосферного тиску, втрата рівноваги та ко­ординації, утруднення зосередженості та прийняття рішень, підвищена втомлюваність, по­гіршення настрою, зниження самооцінки та впевненості.

А от початкові дні першого весняного місяця (1, 2, 3 березня) обіцяють знову слабкий рівень геомагнітної напруженості, а з ним головний біль та мігрень, погіршення сну та без­соння, підвищення втомлюваності та зниження енергії для осіб із підвищеною метеочутли­вістю. Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте, вживайте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтом­люватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріаль­ним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини