Передплата 2024 ВЗ

Головнокомандувач Сирський разом з Міноборони Умєровим відвідали підрозділи на Авдіївському і Куп’янському напрямках

  • 14.02.2024, 09:25
  • 641

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров за результатами поїздки на Авдіївський та Куп’янський напрямки прийняли низку важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей

Фото: Олександр Сирський
Фото: Олександр Сирський

Про це Сирський повідомив у Телеграмі.

«Разом з міністром оборони України Рустемом Умєровим здійснили робочу поїздку до військових частин і підрозділів, які тримають оборону на Авдіївському та Куп’янському напрямках, — зазначив він.

За словами головнокомандувача, оперативна обстановка надзвичайно складна та напружена.

«Російські окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику „м'ясних штурмів“. Так, лише на Авдіївському напрямку минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили 29 атак російських окупантів», — повідомив Сирський.

«Ворог активно застосовує авіацію, наносить ураження керованими авіаційними бомбами, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь по наших позиціях», — підкреслив головнокомандувач.

«З міністром оборони України, безпосередньо на місцях, заслухали командирів бригад, тактичних груп та угруповань, які ведуть оборонні дії в надзвичайно складних умовах. Спільно проаналізували наявні ресурси та потреби наших військ», — зауважив Сирський.

За результатами роботи була прийнята низка важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей військових частин, заявив головнокомандувач ЗСУ.

«Ми робимо все можливе, щоб не допустити просування ворога вглиб нашої території та утримати займані позиції. Попри складну обстановку Сили оборони України завдають ворогу значних втрат», — наголосив він.

Водночас, запевнив Сирський, «вживаємо всіх можливих заходів для мінімізації наших втрат та збереження життя наших воїнів».

Схожі новини