Передплата 2024 ВЗ

Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції

  • 10.02.2024, 17:30
  • 426

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном

Фото: ОП
Фото: ОП

Про це йдеться на сайті президента.

«Провів телефонну розмову з президентом Франції. Висловив найщиріші співчуття рідним та близьким французьких гуманітарних працівників, які загинули від російського удару по Херсонщині, побажав найшвидшого одужання пораненим», — зазначив глава держави.

За словами Зеленського, вони «обговорили поточну ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема дрони, артилерійські системи та снаряди, засоби РЕБ і системи ППО, від переносних до далекобійних».

Президент подякував «за започаткування Францією та США Коаліції артилерії, у межах якої Париж виготовить і передасть Україні десятки артилерійських систем „Цезар“, а також снарядів до них».

«Окрім того, поспілкувалися про підготовку двостороннього документа щодо безпекових гарантій у межах Вільнюської декларації G7. Активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх безпекових угод демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів і посилає потужні сигнали росії щодо неослабної підтримки Європою України», — наголосив Зеленський.


Джерело: ОП

Схожі новини