Передплата 2024 ВЗ

Техніка на фронт

  • 08.02.2024, 11:45
  • 434

Петро Порошенко підготував чергову партію техніки, яку відвезе у фронтові бригади

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Сьогодні ми повертаємося до нашої щоденної роботи. Ми щотижнево їздимо на фронт, середній обсяг наших постачань складає 10 — 15 млн, але з урахуванням того, що ми були в Брюсселі і Лондоні, накопичилось набагато більше», — говорить Порошенко.

«Що тут є? Тут є Мавіки, навушники активні, які йдуть для артилеристів. Тут є 100 тисяч грілок, які будуть гріти руки, ноги наших військовослужбовців. Тут є п’ять прально-душових комплексів, це вже такий фірмовий подарунок нашої команди, і альтернативи нам не існує. Здавалося, дуже простий проєкт, Але зараз найбільше дякують за дрони і за лазні», — зазначає Порошенко.

Постійний дефіцит на передовій — гума для автівок. «Це шини для Хаммерів, їх 120 штук. Не можу зрозуміти, чому сьогодні армія не забезпечена цими шинами. Але виконуємо завдання наших воїнів. Це — уралівські колеса, ми працюємо 24 на 7 і вже завтра вирушаємо на фронт, там на це дуже чекають», — говорить Порошенко.

У фронтові бригади везуть і партію вантажівок. «Це „малюк“, але не Голова Служби безпеки, а Foden», — жартує Порошенко. Цей автовелетень, якого волонтери лагідно назвали «малюком», за півтори хвилини може завантажити-розвантажити контейнер з артилерійськими боєприпасами. «Пройде будь-де, дуже потужний, може лебідкою витягати 100-тонний вантаж», — показує Порошенко.

«Цей тентований DAF йде в одну з бригад сухопутних військ. Контракт на ще 50 DAFів я підписав у Манчестері, і ми зараз будемо ці 50 машин доводити до ладу», — повідомив п’ятий президент.

У війська також передають пересувні авторемонтні майстерні. «Це теж наші розробки, пересувна авторемонтна майстерня на лінії фронту доводить до ладу 70% техніки, вона облаштована всім інструментом», — показує Порошенко переобладнані машини.

«Два автобуси, зараз це також дуже великий дефіцит. Цей з Чехії, цей знайшли на нашому ринку. До речі, хто знайде подібні автобуси, знайдіть можливість нам повідомити, причепи, автобуси, ми все купуємо, переобладнаємо, ремонтуємо і все поставляємо», — зазначає Порошенко.
Загалом на фронт везуть партію техніки на 28 млн грн.

«Поки інші займаються фейками і маячнею про путчі, ми укріплюємо армію, ми допомагаємо армії, і будемо допомагати до самої перемоги.

Схожі новини