Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ситуація на лівому березі Дніпра стабільно важка, — речниця

  • 01.02.2024, 16:20
  • 529

російські війська не припиняють штурмів навіть тоді, коли їх доводиться зводити до мінімуму

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

«Були випадки, коли за добу наважувалися на один штурм. За минулу добу (31 січня — ред.) зафіксували 3 штурми. Перед тим доба ознаменувалася 15 штурмами. Отже, зазнавши втрат, набрати настрою та людей на наступні потужні штурми ворогу не вдалося. Тому вони здійснили лише 3 штурми, але знову зазнали невдачі», — розповіла Гуменюк.

Вона розповіла, що поки що росіяни припинили копати окопи на південному березі Криму і зараз зосереджені на північній частині, де, як їм здається, дуже близько розташований лівобережний плацдарм Херсонської області для просування в Крим.

«Вони зараз більше занепокоєні тим, як будуть працювати транспортно-логістичні маршрути навколо Чонгарського та Генічеського мостів. Там зосереджені вони та навколо траси М17. Їх більше цікавить замінування шляхів імовірного просування Сил оборони. В те, що воно буде, вони вірять», — пояснила Гуменюк.

Наразі, за даними Гуменюк, Силам оборони вдалося уповільнити та ускладнити логістику ворога. Це призводить до того, що втрати ворога більші, ніж способи його поповнення ресурсів.

Утім, речниця наголосила, що треба усвідомлювати, що на лівому березі материкової частини України в окупантів зосереджено достатньо ресурсів, щоб відновлюватися. Маневрами між Запорізьким та Херсонським напрямками вони здатні поповнювати свої ресурси.

«Та тут ще є складнощі з внутрішньою комунікацією, морально-психологічним станом війська. Саме тому у них ускладнений цей процес. Навіть при введенні на ротацію нові підрозділи тяжко втягуються у процес на конкретному бойовому напрямку», — заявила Гуменюк.

Схожі новини