Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗСУ розширюють плацдарми на лівобережжі Дніпра — Гуменюк

  • 29.01.2024, 18:30
  • 393

Українські військові на півдні розширюють плацдарми на лівому березі Дніпра

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це сказала начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк на брифінгу в «Медіацентрі Україна».

«Ми продовжуємо боротьбу і за позиції на лівому березі, розширюючи наші плацдарми. Очевидно, що окупанти побоюються цієї нашої активності. Тому, на тлі втрати певної активності у штурмових діях — у них були складнощі з формування штурмових груп — вони знову поновили їх», — сказала Гуменюк.

Вона розповіла, що штурмові дії окупантів були невдалими і вони мали повертатися на свої позиції із втратами в особовому складі.

«За минулу добу ми нарахували підтвердженими 105 окупантів, відмінусованих у нашій зоні відповідальності», — додала Гуменюк.

Вона зазначила, що попри розширення плацдармів українськими військовими, треба усвідомлювати, що лінія фронту «дуже гнучка і під тиском ворожих підрозділів».

«Ми знаємо, що їх (окупантів — ред.) набагато більше на лівому березі, вони набагато краще укріплені й мають відповідне тилове підґрунтя, яке їх може убезпечувати, на відміну від наших, де за спинами Дніпро. Тому тут треба бути дуже обережними в інформаційному просторі та задовольнятися тією інформацією, яка може бути оприлюдненою станом на зараз», — сказала Гуменюк.

Схожі новини