Передплата 2024 «Добра кухня»

Житло для переселенців похилого віку

Дрогобицький район — один із небагатьох на Львівщині, де люди, які внаслідок рашистської агресії змушені були покинути рідні, насиджені місця, починають отримувати житло. Першою ластівкою добрих новин став житловий будинок на 32 квартири у Стебнику

Фото Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.
Фото Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Сталося це ще позаторік. Новоселами тоді стали 150 осіб. Ще 50 людей нове житло отримали торік у Дрогобичі, де для них збудували каркасний будинок на 55 жителів. Черговою доброю новиною для наших співвітчизників-переселенців, як інформує Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ, стала недавня подія в Бориславі, де на території Благодійного фонду «Карітас Борислав» освятили прихисток «Дім милосердя». Призначений він для переселенців з-поміж осіб похилого віку.

Ці люди, як було наголошено після чину освячення будинку, який здійснив єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Ярослав Приріз, самі собі аж ніяк не допоможуть. Маємо дбати про них: без реальної щоденної допомоги, постійного піклування вони просто не виживуть. Щойно відбудована двоповерхова будівля призначена для проживання 25 осіб. Наразі тут вселились 11 мешканців. Усі вони, ознайомившись з умовами проживання, на дев’ятому небі перебувають. Своєї радості не приховують. «Дім милосердя», спілкуючись між собою, називають «Будинком щастя». Новосели дуже вдячні тим, хто про них попіклувався. Найперше — отцю Петру Підлубному, який разом із Благодійним фондом «Карітас Борислава» найбільше долучився до реалізації рятівного для осіб похилого віку проєкту.

Звідки взявся проєкт, хто кошти на будівництво виділив? Про це також було сказано. Першочергова заслуга належить Благодійному фонду «Карітас Борислав». Саме його з-поміж інших аналогічних центрів «Карітасу» в Україні обрали для спорудження прихистку. Місію фінансування робіт, крім БФ «Карітас Україна», взяли на себе один з австрійських благодійних фондів, а також інші фундації та небайдужі до чужої біди особи. Кожен по-своєму долучилися до цієї доброї справи. Владика Ярослав відзначив благословенними грамотами та подякою всіх, хто «Дім милосердя» допоміг спорудити.

Схожі новини