Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через падіння Іл-76 Зеленський викликав до себе військове керівництво

  • 25.01.2024, 09:45
  • 910

Президент Володимир Зеленський через падіння російського літака Іл-76 викликав до себе військове керівництво та голову Служби безпеки України. За його словами, потрібно встановити «всі чіткі факти». Глава держави додав, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні

Володимир Зеленський. Фото: Укрінформ
Володимир Зеленський. Фото: Укрінформ

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

Щодо ситуації з літаком та обміном військовополонених главі держави доповіли міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шептала, голова військової розвідки Кирило Буданов і очільник СБУ Василь Малюк.

«Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства», — пояснив Зеленський.

Він наголосив, що потрібно встановити «всі чіткі факти, настільки, наскільки це можливо», враховуючи, що падіння літака сталося на російській території.

«„Факти“ — це головне слово зараз», — підкреслив глава держави.

За словами Зеленського, головнокомандувач ЗСУ та начальник Генштабу доповіли про застосування Повітряних сил. Водночас ГУР займається зʼясуванням долі всіх полонених, а СБУ розслідує всі обставини.

Також президент доручив міністру закордонних справ Дмитру Кулебі поінформувати партнерів щодо наявних даних в України.

«Наша держава наполягатиме на міжнародному розслідуванні», — заявив Зеленський.

Крім того, за інформацією «РБК-Україна», Зеленський заборонив призначати зустрічі для привітань його з днем народження — українському президенту 25 січня виповнюється 46 років.

Схожі новини