Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бригади ЗСУ отримали 9 БПЛА «Poseidon» з комплексами управління

  • 19.01.2024, 13:06
  • 390

Петро Порошенко передав три комплекси БПЛА «Poseidon» з машинами управління бійцям 35-ї бригади морської піхоти, 56-ї окремої мотопіхотної бригади та 132-го окремого розвідбату. Загалом це 9 «пташок», а також три спеціально оснащені пересувні пункти управління на базі вантажівок DAF. Їх виготовляють на виробничих майданчиках ГО «Справа Громад»

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Вартість однієї «пташки» — близько 100 тисяч євро, але вони того варті. Як розповідають військові, безпілотник має багато переваг: «Перша — вертикальний зліт-посадка. Друга: він стійкий до РЕБу. В нього дуже чітка камера, хороший зум. Є тепловізор». У машині управління є все для комфортної роботи екіпажу — спеціальний пульт управління, робоче місце пілота, оператора, артилериста, зв’язківця. Це підвищує якість роботи.
Порошенко привітав екіпажі, які же пройшли навчання і готові працювати із безпілотниками. «Ми не лише передаємо „Посейдони“, а й забезпечуємо якісне навчання та підготовку пілотів. Цей алгоритм — виготовлення дронів, навчання пілотів та забезпечення їх комплексами — працює добре і, як ми бачимо на полі бою, ефективно. Тому ми з нашими виробничими партнерами щоразу намагаємося робити „Поседони“ досконалішими. Вже незабаром прийде нова партія, яка має бути ще ефективніша за ці», — пояснює п’ятий президент.

«Також дякуємо Одеській міській раді, яка профінансувала 50% вартості одного з комплексів «Посейдон», — говорить Порошенко.
А легендарній 77-й окремій аеромобільній бригаді, яка відзначилась у боях під Бахмутом, Порошенко передав три пересувні авторемонтні майстерні (ПАРМ). «Це дасть можливість відновлювати боєздатність техніки безпосередньо під час бойових дій. Ми модернізуємо їх з урахуванням побажань наших бойових побратимів», — говорить Петро Порошенко.

Військові механіки не приховують задоволення, перебираючи кожен новенький ключ та викрутку: «Для того, щоб якісно ремонтувати, треба створити умови праці для бійців. Ці ПАРМи суттєво підвищать ефективність, швидкість ремонту, створять нам комфортні умови».
Загалом від початку повномасштабного вторгнення Порошенко спрямував на допомогу ЗСУ понад 3,6 млрд власних коштів. Разом з донатами, які збирає ГО «Справа Громад», сума підтримки армії перевищила 4,2 млрд грн.

Схожі новини