Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Працюєш або воюєш»: Зеленський про мобілізацію

  • 17.01.2024, 18:56
  • 843

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні ніколи не вистачатиме людей для мобілізації військових сил у порівнянні з росією

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це він заявив за підсумками Міжнародного економічного форуму.

Він наголосив на важливості дотримання закону та справедливості щодо військовозобов'язаних чоловіків та зазначив, що ті, хто перебувають за кордоном, мають бути в Україні згідно з законом. Зеленський також порівняв політику мобілізації росії, яка, його словами, «мобілізує трупи», з підходом України, яка поважає права людини та справедливість.

«Якщо ти мобілізаційного віку, згідно з українським законом, ти маєш бути в Україні. Це і факт. І далі ти воюватимеш чи не воюватимеш. Ти працюватимеш. Ти можеш працювати і не бути на фронті, це залежить від ситуації. Але ти маєш сплачувати податки. Загалом це справедливо сплачувати податок. Але під час війни це питання стоїть дуже гостро. Це питання — справедливість», — наголосив Зеленський.

«Ми боремося проти рф, яка не вважає людей. І вона може мобілізувати своїх людей, тому що вона мобілізує трупи. Розумієте, вони знають, що мобілізують трупи. Вони мобілізують м’ясо. Їм все одно: повернеться ця людина чи ні. А нам не все одно», — сказав президент.

За його словами, це не питання того, що Україна вчетверо менша, ніж росія за населенням. Оскільки наша країна не кидала б людей під танки, навіть якщо кількість населення була б однаковою з рф.

«Ми боремося за права людей. Який сенс боротися за права людини, якщо ти не поважаєш ці права? Це просто безглуздо, маячня. І тому завжди не вистачатиме (людей — ред.) проти цієї держави, яка тримає людей як рабів і кидає їх під танки», — резюмував він.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень