Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У російських в’язницях у камерах відключають опалення, щоб ув’язнені йшли воювати в Україну

  • 14.01.2024, 09:45
  • 426

У росії температура подекуди впала до -35°C, і люті морозі Володимир путін вирішив використати для поповнення особового складу свого війська. Так, у колоніях відключають опалення, щоб ув’язнені охочіше йшли воювати до України

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це пише BILD.

За словами основоположниця проєкту «Русь Сидяча» Ольги Романової, влада рф розраховує на те, що умови у в’язницях мають стати нестерпними, щоб чоловіки, які там перебувають, їхали в Україну.

«У росії є три групи населення, до яких більшість не відчуває співчуття, коли вони вмирають на фронті. Це ув’язнені, національні меншини, що живуть у бідних регіонах далеко від Москви, та нові громадяни. Поки ці три групи воюють та помирають в Україні, путін може створювати ілюзію нормальності для інших», — каже вона.

Втім, успіх частин з ув’язнених досить обмежений, зазначає Романова, і про це красномовно свідчать поточні події на фронті. «Зеків» просто масово посилають на фронт, де вони стають «гарматним м’ясом».

Щобільше, у російських в’язницях до війни залучають не лише чоловіків. Випадки вербування жінок-в'язнів стають дедалі частішими. Наразі в Україні воюють близько 1000 росіянок.


Джерело: BILD

Схожі новини