Передплата 2024 «Добрий господар»

На фронт підрозділам ППО передали побутові комплекси

  • 13.01.2024, 13:15
  • 449

Петро Порошенко передав трьом підрозділам протиповітряної оборони прально-душові комплекси

Фото: Партія ЄС
Фото: Партія ЄС

«Коли питаєш, де фронт, то всі думають, що фронт на Сході та Півдні. Але є ще один — повітряний фронт. І коли вночі в українських містах гучно — це ви чуєте вибухи зенітних ракет наших повітряних сил. Зараз у нашому волонтерському штабі представники трьох військових частин, які тримають небо над Україною», — розповів пʼятий президент.

Фонд Порошенка спільно з волонтерами ГО «Справа Громад» виготовив для ЗСУ і передав у підрозділи більше 130 лазне-пральних комплексів. Як розповів Петро Порошенко, це означає, що десятки тисяч бійців можуть помитися і випрати речі в гарячій воді навіть на передовій. Адже комплекси — автономні, працюють на твердопаливних котлах і генераторах.

Тут є чотири душові пости, півтори тони води для автономності, котел, щоб за 17 хвилин розігріти до 40 градусів воду. І чотири машини — дві пральних і дві сушильних.

Як розповідають військові, одного бака води вистачає, щоб 25−30 бійців прийняли душ, і до 40 людей можуть випрати одяг. У підрозділах, де є такі лазні, намагаються хоча б раз на тиждень давати бійцям змогу помитися в нормальних умовах.

Цього разу техніку отримали військові 138 зенітно-ракетної бригади, які несуть оборону на півдні, 208 полк, який захищає небо на сході, а також 101 окремий полк звʼязку повітряних сил з Вінниці, який забезпечує захисників неба звʼязком по всій Україні.

Схожі новини