Передплата 2024 «Добрий господар»

Дружину Гринкевича звільнили із «Львівської Політехніки»

  • 11.01.2024, 14:35
  • 10.6K

Відомо, що Світлана Гринкевич написала заяву про звільнення за власним бажанням

Родина Гринкевичів. Фото із соцмереж
Родина Гринкевичів. Фото із соцмереж

Як пише ZAXID.NET, 11 січня професорку Світлану Гринкевич, дружину підозрюваного у хабарництві львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та співзасновницю благодійного фонду Hope.UA, який теж фігурує у кримінальних провадженнях про закупівлі Міноборони, звільнили із «Львівської Політехніки». Вона написала заяву за власним бажанням.

Раніше, 10 січня, студенти оголосили про пікет «Львівської Політехніки» з вимогою звільнити Світлану Гринкевич. Акцію планували на п’ятницю, 12 січня.

Що відомо про Світлану Гринкевич

Професорка, докторка економічних наук Світлана Гринкевич була заступницею завідувача кафедри маркетингу і логістики Львівської політехніки. Як ми повідомляли, із 8 січня, через тиждень після затримання чоловіка, Світлана Гринкевич взяла відпустку «за сімейними обставинами».

Згідно із інформацією YouControl, Світлана Гринкевич є співзасновницею благодійного фонду Hope.UA, яким керує її син Роман Гринкевич. Також вона є співвласницею кількох фірм родинного бізнесу Гринкевичів.

Нагадаємо, що Ігоря Гринкевича затримали під час спроби підкупу одного із керівників слідчого управління ДБР. Гринкевич пропонував 500 тис. доларів за зняття арешту із майна підконтрольних йому компаній, який наклали у межах кримінального провадження.

Компанії Гринкевича є одним із найбільших постачальників Міноборони. Наразі розслідування щодо зловживань на закупівлях триває.

За попередніми даними, сума збитків становить понад 1 млрд грн.

Схожі новини