Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Прошу надати мені відпустку за власний рахунок у зв’язку з сімейними обставинами»

Таку заяву сьогодні, 8 січня, написала викладачка НУ «Львівська політехніка» Світлана Гринкевич

Родина Гринкевичів. Фото з відкритих джерел
Родина Гринкевичів. Фото з відкритих джерел

Після публікації у «ВЗ» про львівського горе-бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого ДБР взяло на хабарі у 500 тисяч доларів, я отримала дзвінки від обурених матерів військовослужбовців… Вони благали, аби журналісти не дозволили цю справу зам’яти.

Нагадаємо, Ігор Гринкевич був одним з найбільших постачальників Міністерства оборони. Зокрема, неякісна форма та інші корупційні закупи для армії — його рук справа… Хабар Ігор Гринкевич пропонував одному з керівників Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у ході розслідування кримінального провадження.

Уся родина Гринкевича потрапила під пильне око медіа. Багато писали про його сина та доньку, про їхнє заможне життя, яке вони демонстрували у соцмережах (зараз, звісно, всі свої сторінки позакривали від широкого загалу).

А ось дружина горе-бізнесмена — Світлана Гринкевич була у тіні. Але вона також є бенефіціаром сімейного бізнесу. За інформацією медіа, 17 травня 2023 року Світлана Гринкевич, стала власницею двох квартир в Києві на вулиці Драгомирова (Печерськ) — площею 51,6 кв. м та 123,6 кв. м. Загальна ринкова вартість оцінюється приблизно від 30 до 35 млн грн. А у листопаді 2023 року Світлана Гринкевич придбала земельну ділянку у Львівській області.

У березні 2023 року Світлана Гринкевич придбала мотельний комплекс «Катерина», розташований на обхідній дорозі (500 м від стадіону «Арена-Львів»).

Як ми з’ясували, Світлана Гринкевич — викладачка НУ «Львівська політехніка». Викладає маркетинг в Інституті економіки і менеджменту НУ «Львівська політехніка».

Я поцікавилась у керівництва навчального закладу, чи ходить Світлана Гринкевич на роботу після гучного корупційного скандалу, який пов’язаний з її родиною?

— Тільки що принесли мені її (Світлани Гринкевич. — Авт.) заяву, яку підписав завідувач кафедри і директор інституту, — каже ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало. — Зачитаю вам: «Прошу надати мені відпустку за власний рахунок з 8.01.2024 р. терміном на п’ять днів у зв’язку з сімейними обставинами». Ми зараз оформлюємо наказ, щоб надати їй відпустку.

Юрій Бобало зауважив, що особисто Світлани Гринкевич не знає. Але про корупційний скандал читав у ЗМІ.

— Нехай цією родиною займається ДБР, — зауважив ректор. — Знаю лише, що у «Політехніці» вона працює, здається, з 2021 року. Загалом, у нас в університеті працює 6 тисяч працівників Я не переслідую такої мети всіх знати особисто…

А ось на кафедрі, де працює Світлана Гринкевич, від будь-яких коментарів відмовились. Зауважили лише, що можуть охарактеризувати цю людину лише з позитивного боку.

Схожі новини