Передплата 2024 «Добрий господар»

путін хоче стерти Україну, — Байден

  • 30.12.2023, 08:15
  • 826

Президент США Джо Байден засудив російські ракетні обстріли України та закликав Конгрес терміново схвалити додаткове фінансування для української держави

Джо Байден. Фото AFP
Джо Байден. Фото AFP

«Цей напад став суворим нагадуванням, що навіть після майже двох років цієї спустошливої війни цілі путіна залишаються незмінними. Він хоче стерти Україну та підкорити її народ. Його потрібно зупинити», — наголосив він.

Байден нагадав, що системи протиповітряної оборони надані США та союзниками і партнерами «успішно перехопили і зруйнували велику кількість ракет і дронів».

«Американці можуть пишатись тим, що ми допомогли врятувати життя і підтримкою, яку ми надали Україні в захисті власного народу, своєї свободи та незалежності», — заявив лідер США.

Для того, щоб продовжувати надавати підтримку, необхідно, щоб Конгрес терміново затвердив нове фінансування для України, наголосив президент США.

Він додав, що війна в Україні впливає на світ, а путін погрожує і союзникам США по НАТО, що, зрештою, може втягнути США до війни.

«Ми не можемо підвести союзників. Ми не можемо підвести Україну. Історія жорстко судитиме тих, хто не відповість на поклик свободи», — наголосив Байден.

Схожі новини