Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Європа має готуватися до інтенсивного й тривалого «конфлікту» в Україні, — Guardian

  • 24.12.2023, 16:35
  • 558

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що президент росії володимир путін не відмовиться від ведення війни в Україні. Тому Європа має готуватися до тривалого військового конфлікту високої інтенсивності

Фото: Слово і Діло
Фото: Слово і Діло

Про це Боррель сказав у коментарі Guardian.

В Україні на карту поставлено існування всього ЄС, каже він. А тому настав момент, коли треба подивитися на загрозу, яка походить від росії.

«Якщо ми швидко не змінимо курс, якщо ми не мобілізуємо всі свої можливості, це дозволить путіну виграти війну в Україні», — заявив він.

Боррель додав, що російський президент вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги, і він «не задовольниться» обмеженою територіальною перемогою.

За словами високого представника ЄС, путін не захоче припиняти війну, особливо перед виборами у США, які «можуть представити йому набагато більш сприятливий сценарій».

Також він заявив, що попри те, що путін «помилився» у своїй армії, у силі українського опору й міцності ЄС та НАТО, він досі готовий воювати, бо «не має дороги назад».

«росія так і не змогла стати нацією. Це завжди була імперія з царем, з совєтами, а тепер з путіним. Це константа росії, її політична ідентичність і, як наслідок, загроза для її сусідів — і особливо для нас», — сказав Боррель.

Схожі новини