Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Деякі країни ЄС наполягають на послабленні нового санкційного пакета проти росії — Bloomberg

  • 26.11.2023, 13:25
  • 487

Деякі країни ЄС наполягають на певному послабленні обмежень щодо дотримання санкцій проти рф. Йдеться про пом’якшення тиску в питанні обходу санкцій Москвою через треті країни

Фото: Главком
Фото: Главком

Про це повідомляє Bloomberg.

Санкційний пакет стосується заборони компаніям продавати в росію деякі пріоритетні товари. Це, наприклад, напівпровідники, які використовуються у зброї або необхідні для їхнього виробництва.

Згідно з останніми пропозиціями ЄС, з якими ознайомилися журналісти Bloomberg, якщо компанії спіймають на продажу таких товарів, то вони мають вносити певну суму коштів на спеціальний рахунок. Відтак принаймні половину цієї суми перераховуватимуть до трастового фонду для підтримки України.

Однак представники низки великих держав-членів ЄС цього тижня висловили занепокоєння щодо пропозицій у майбутньому санкційному пакеті. Так, ішлося зокрема про сумніви щодо законності таких дій.

За даними джерел, представники країн також хочуть зменшити перелік товарів, на які поширюватиметься запропонований захід. А також вони були стурбовані тим, що нові вимоги «можуть поставити європейські компанії в невигідне конкурентне становище».

Натомість інші держави, зокрема і країни Балтії, підтримують пропозиції, які пропонуються.

Схожі новини