Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що робить Айфон 15 Pro дійсно флагманським гаджетом?

  • 24.11.2023, 15:28
  • 593

Насправді версія Pro останнього покоління iPhone є найбільш потужним iOS-смартфоном. Конфігурації Про Макс він поступається за розмірами дисплея (6,2 проти 6,7 дюймів) і характеристиками телефотооб'єктива

Це унвіверсальний мобільний девайс топового рівня з високопродуктивною апаратною «начинкою», преміальним дизайном і унікальними просунитими функціями.

Додаткова продуктивність

Лінійка Pro демонструє більш високу швидкість виконання завдань порівняно зі стандартною і Plus комплектаціями. Фірмовий TSMC процесор Apple останнього покоління 3-нм A17 Bionic, на базі якого працює Айфон 15 Про, забезпечує 30%-ий приріст продуктивності та енергоефективності по відношенню до попередника (A16 Bionic).

Обчислювальну потужність смартфону покращують 8 Гб «оперативки» LPDDR5X. У базових моделей серії об'єм ОЗП становить 6 Гб. Девайс може обробляти декілька процесів у фоновому режимі без частого перезавантаження застосунків. На вибір доступно декілька конфігурацій із різним об'ємом фізичного сховища від 128 Гб до 2 терабайт.

Елегантне візуальне виконання і особливості конструкції

Головною особливістю «сімейства» 15-х Айфонів є витончена титанова рамка навколо 6,2 дюймового Retina дисплея. Екран достатньо яскравий для комфортного перегляду контенту в умовах яскравого світла.

Зовнішнє оформлення гаджета відповідає стилістиці флагманського смартгодинника бренду Watch Ultra другого покоління.

Значущою новацією є фізична кнопка на корпусі, якій користувачі можуть призначати певні дії, зокрема:

  • прийом або відхилення викликів та повідомлень;
  • старт/зупинка відтворення музики;
  • повернення до головного екрану;
  • запуск таймерів;
  • відключення будильнику.

На достатньо тонких бокових гранях розташовано роз'єми USB-C формату Thunderbolt 3 для більш високої швидкості заряджання та обміну даними.

Просунута оптика

У камерах 15-х Айфонів конфігурації Pro використовуються так звані перископічні телеоб'єктиви, які дають змогу покращити якість оптичного зуму. Вдосконалені датчики глибини LiDAR роблять знімки більш деталізованими.

Селфі-камера забезпечує чітке зображення під час спілкування відеозв'язком і дає більше можливостей у портретному режимі. Були допрацьовані автофокус та спалах. Обидва сенсори дають змогу записувати 4К-відео з високою швидкістю.

Софт, просунуті функції, зв'язок

Усі телефони серії iPhone працюють під управлінням зручної і надійно захищеної від вірусів програмної оболонки iOS 17-ої версії. У системі є багато наперед встановлених застосунків різного призначення, реалізована поглиблена інтеграція з пристроями екосистеми Apple.

Доступна нова функція «Швидкий пошук Айфона», а також «Сигнал лиха» та «Виявлення аварій», впроваджені в попередньому поколінні. Підтримка актуальних інтерфейсів бездротової передачі даних Bluetooth і Wi-Fi забезпечує високу швидкість підключення.

Схожі новини