Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В ООН назвали кількість загиблих цивільних осіб внаслідок війни в Україні

  • 22.11.2023, 11:30
  • 496

Моніторингова місія ООН зафіксувала в Україні загибель понад 10 тисяч мирних жителів із початку повномасштабного російського вторгнення

Про це йдеться у заяві пресслужби організації.

За їхніми даними, внаслідок російської агресії загинуло понад 560 дітей, а також понад 18 500 мирних жителів було поранено.

«Десять тисяч загиблих цивільних осіб — це похмура віха для України. Війна Російської Федерації проти України триває вже 21-й місяць і загрожує перетворитися на тривалий конфлікт, що призведе до втрат людських життів, масштаби яких немислимі», — сказала голова Моніторингової місії Даніель Белль.

В ООН наголосили, що цифра 10 тисяч показує кількість випадків загибелі цивільних осіб, верифікованих шляхом застосування її власної методології. За даними місії, справжня цифра може бути значно вищою.

В останні три місяці, з серпня по жовтень, переважна більшість підтверджених випадків загибелі та поранення серед цивільного населення — 86% від загальної кількості - сталася на території, підконтрольній Києву, йдеться в повідомленні. Більшість випадків сталася в результаті застосування зброї з широкою зоною ураження, наприклад артилерійських снарядів, касетних боєприпасів, ракет та баражуючих боєприпасів.

Дані про втрати серед цивільних осіб в Україні непропорційно відображають втрати серед літніх людей, які часто не мають змоги переїхати в безпечні місця, додали в ООН.

Схожі новини