Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Попри воєнний стан, у Львові підвищили тарифи на тепло. Для кого?

Виконавчий комітет Львівської міської ради на старті опалювального сезону скоригував тарифи на теплопостачання. Бюджетні установи, релігійні організації з центральним опаленням вже у грудні отримають платіжки за тепло і гарячу воду за новим тарифом. Однак у мерії не розголошують інформації про те, наскільки відсотків подорожчав тариф на тепло…

У Ратуші заспокоїли: для мешканців Львова діятиме тариф на гарячу воду та тепло такий, який був до 24 лютого 2022 року. У період воєнного стану коригувати тариф на тепло можна, але впроваджувати — лише після скасовування воєнного стану. Тож споживачі ЛКП «Залізничнетеплоенерго» зараз продовжують платити за гігакалорію тепла 1417 гривень, а «Львівтеплоенерго» — 1468 гривень.

«Законодавство передбачає, що сьогодні необхідно встановити економічно обґрунтований тариф на тепло для усіх категорій споживачів, — пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк. — Згідно із законодавством, тариф для населення зростати не буде. Мешканці Львова продовжують оплачувати за тепло і гарячу воду за тарифом, який діяв станом на 24 лютого 2022 року».

Нагадаємо, у листопаді 2022 року виконком уже підняв тариф на тепло та гарячу воду для населення на 40% через подорожчання складових тарифу: зарплати, енергоносіїв, газу… Ці тарифи набудуть чинності після завершення воєнного стану.

Схожі новини