Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівські медики врятували жінку, яка понівечила кисть в січкарні

  • 10.11.2023, 11:15
  • 600

Одного разу коли жінка подрібнювала листя кукурудзи в січкарні, то її руку випадково затягнуло під леза знаряддя та пошкодило пальці та кисть

Фото: ТМО 1
Фото: ТМО 1

Про це повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Там розповіли, що випадок стався ще минулої зими під час регулярних відключень світла. Тоді 59-річна Галина Скорбач з Рогатину (Івано-Франківська область) похапцем різала листя кукурудзи для корму худоби. Однак під час роботи її ліва рука опинилася в січкарні та пройшла крізь леза знаряддя. Після цього жінку забрала швидка допомога.

Так, в лікарні хірурги прооперували руку жінки: зафіксували кістки металевими конструкціями, зшили сухожилля, нерви, артерію та провели пластику м’яких тканин та шкіри. Однак після цього в неї виникли проблеми — шкіра на руці почала відмирати. Тоді лікарі видалили змертвілі тканини та пересадили на цю ділянку шкіру зі стегна пацієнтки. Така операція минула успішно, тому згодом рана загоїлась, переломи зрослися, також почала повертатися чутливість.

Станом на сьогодні минуло 9 місяців після цього випадку. У медичному закладі зазначили, що за цей період у жінки значно покращилася функція сухожиль пошкодженої руки та збільшився об'єм рухів. Так, жінка змогла навіть займатися своєю улюбленою справою — вишиванням.

Схожі новини