Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Волині жінка до смерті замордувала власного собаку

  • 04.11.2023, 12:15
  • 726

У Ковелі на провулку Гагаріна місцева мешканка помітила собаку, який був прив’язаний за задні лапи до балкону будинку на першому поверсі. Крім того, тіло пса теж було перев’язане. Німецька вівчарка була знерухомлена, а на голові виднілась кров

Загиблий песик. Фото: Kovel Animals
Загиблий песик. Фото: Kovel Animals

Про цей випадок повідомила громадська організація Kovel Animals.

Це помітила дівчина, що проживає неподалік. Вона одразу викликала патрульну поліцію. Однак правоохоронці не зафіксували факт злочину та залишили собаку із господаркою.

За два дні заявниця побачила, що тварина все ще зв’язана та вже ледь жива. Тоді вона повідомила про ситуацію волонтерам, які викликати ще один патруль.

«Пес при свідомості, передні кінцівки ще ніби трішки рухомі, задні відмерли, холодні та почорнілі, з вух йде кров, зуби вибиті», — описують зоозахисники стан собаки, в якому їм вдалося її забрати.

Однак 2 листопада пес помер.

Волонтери зауважують, що вдома його постійно катували. Це підтверджують численні шрами на тілі.

За словами правоохоронців, сусідка зауважила, що це був перший випадок жорстокого поводження з твариною у цій сім'ї.

Під час наступного виклику, 31 жовтня, патрульні побачили таку ж картину — пес був зв’язаний. Вони викликали слідчо-оперативну групу, адже побачили ознаки кримінального правопорушення.

Управління Національної поліції у Волинській області, наразі жінці висунули звинувачення за статтею 299 Кримінального кодексу України — «жорстоке поводження з тваринами».

Їй загрожує обмеженням волі строком від 1 до 3 років або позбавлення волі строком від 2 до 3 років.

Схожі новини