Передплата 2024 «Добрий господар»

ДБР влаштувало обшуки у приміщеннях столичних ТЕЦ

  • 27.10.2023, 12:45
  • 516

Державне бюро розслідувань у п’ятницю, 27 жовтня, проводить обшуки у приміщеннях столичних тепло-електро станцій, які є об'єктами критичної інфраструктури і перебувають в управлінні «Київтеплоенерго»

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації.

Там вказують, що слідчі намагаються зайти на режимні енергетичні об'єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану. Також працівники бюро проводять відеозйомку на енергетичних об'єктах, чим «грубо порушують безпекові норми».

«Справа ДБР не стосується безпосередньо діяльності КП „Київтеплоенерго“. Ухвала на проведення обшуку не включає адреси фізичного місцеперебування енергооб'єктів. Тому причина візиту слідчих на Київські ТЕЦ є незрозумілою», — заявили в КМВА.

Як зазначили в КМВА, обшуки створюють загрозу для порушення технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла.

«Київські ТЕЦ є стратегічно важливими об'єктами критичної інфраструктури, від роботи яких залежить не тільки життєдіяльність столиці, а й функціонування всього енергетичного комплексу України», — наголосили там.

В МВА додали, що «Київтеплоенерго» готове співпрацювати зі слідчими та надавати всю необхідну інформацію. Однак там закликають правоохоронців діяти відповідно до закону й умов воєнного стану та не допустити перебоїв у роботі об'єктів критичної інфраструктури.

Схожі новини