Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівська облрада не змогла ухвалити рішення за збільшення видатків на ЗСУ: причина

  • 26.10.2023, 19:30
  • 1 576

Львівська облрада на засіданні у четвер, 26 жовтня, не змогла ухвалити рішення про обмеження непершочергових видатків обласного бюджету. Адже за нього проголосували лише 34 із потрібних 43 обранців

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Ще чотири утримались, а десять — не голосували. До слова, не голосували фракції «Слуга народу» у повному складі, а також більшість обранців «Батьківщини» та УГП, які були відсутні на засіданні.

Авторами проєкту рішення про обмеження видатків були депутати Олександр Ганущин, Роман Филипів і Богдан Гагалюк. Першочергові видатки — захищені видатки бюджету (зарплати бюджетникам), поточні видатки на забезпечення життєдіяльності бюджетних установ, видатки на запобігання і подолання наслідків надзвичайних ситуацій і збройної агресії, видатки на фінансування ЗСУ та критичної інфраструктури, а також витрати на добудову вже розпочатих у 2023 році інфраструктурних об'єктів, якщо вони готові не менш ніж на 75%.

Варто зазначити, на початку сесії було зареєстровано 52 народних обранців, але поступово кількість депутатів, присутніх в залі, зменшувалася і через дві години на сесії залишилося всього 42 особи, що зробило сесійне засідання неповноважним.

Схожі новини