Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Одещині вилучили з обігу підакцизні товари на 1,4 млн грн

  • 20.10.2023, 11:20
  • 431

Двоє «ділків» зберігали сумнівні підакцизні товари та організовували їх продаж

Оперативники Ізмаїльського прикордонного загону та Південного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з детективами Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області здійснили санкціоновані обшуки двох фігурантів, що мешкають у містах Ізмаїл та Татарбунари у межах кримінального провадження за ч.1 ст. 199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї» та ч.1 ст. 204 КК «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів». Заходи здійснили під процесуальним керівництвом обласної прокуратури за силової підтримки прикордонного спецпідрозділу ДОЗОР.

Купити цигарки та випивку можна було через інтернет-сайт або через місцевий магазин. Також алкогольну продукцію відправляли покупцям через логістичну компанію.

У результаті обшуків за сімома адресами правоохоронці вилучили понад 1,3 тис. літрів спирту, насоси, шланги та фільтри, що використовували для розливу готової продукції, горілку у пляшках різного об'єму, майже 3 тисячі пачок сигарет без марок акцизного податку, пусті ємності об'ємом по 1 тис. літрів та 200 л, кошти отримані від незаконної діяльності тощо. Орієнтовна вартість вилучених товарів склала 1,4 млн грн.

Схожі новини