Передплата 2024 «Добра кухня»

Європарламент проголосував за програму підтримки України: деталі

  • 17.10.2023, 17:30
  • 474

Європарламент схвалив створення спеціального фінансового інструменту для України (Ukraine Facility), що передбачає фінансування до 50 мільярдів євро на 2024−2027 роки

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомила пресслужба Європарламенту.

Рішення ухвалили 512 голосами «за», ще 45 євродепутатів висловилися «проти» та 63 утрималися.

Ще влітку Єврокомісія повідомила, що планує створити комплекс фінансування на 50 мільярдів євро у формі грантів та позик. Ці кошти мають підтримати макрофінансову стабільність, сприяти відновленню та модернізації України під час євроінтеграції.

Загалом фінансування поділено на три напрями:

  • Підтримка України у вигляді грантів та позик. Для цього український уряд має підготувати план відновлення, реконструкції та модернізації держави, а також описати реформи та інвестиції, які Україна планує здійснити під час процесу вступу до ЄС. Акцент буде на реформі держуправління, належному врядуванні, верховенстві права, боротьбі з корупцією та управлінні фінансами.
  • Спеціальна інвестиційна структура для України, щоб залучати державні та приватні інвестиції для відновлення і реконструкції України. Цей напрям доповнить усі чинні інструменти підтримки України з можливістю розширення.
  • Технічна допомога та інші допоміжні заходи. Зокрема, йдеться про мобілізацію досвіду реформ, підтримку місцевої влади та громадянського суспільства.

Схожі новини