Передплата 2024 «Добрий господар»

Рада не схвалила законопроєкт про перерозподіл військового ПДФО з місцевих бюджетів до держбюджету

  • 17.10.2023, 16:15
  • 675

Верховна Рада України не проголосувала за законопроєкт № 10 037 у другому читанні. Проєкт стосується ПДФО (податок з доходу фізичних осіб) з військових

Фото: Ярослав Железняк
Фото: Ярослав Железняк

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Для прийняття проєкту закону не вистачило 2 голоси, за проголосували 223 народні обранці.

«На жаль, парламент не підтримав перерозподіл військового ПДФО. Парламентарі вирішили, що бруківка і стадіони важливіші за дрони і зброя для армії. Політиканство та популізм перемогли державництво», — написав Гетманцев.

Законопроєкт № 10 037- відправили на повторне друге читання. Також парламентарі підтримали скорочені терміни підготовки до повторного другого читання.

Петро Порошенко під час обговорення законопроєкту 10 037 про вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів наголосив, що це стане подвійним ударом — для громад і для ЗСУ.

«Зараз цим законом ви збираєтеся нанести подвійний удар, удар по децентралізації, по спроможності громад і по обороноздатності країни», — сказав Порошенко.

«Вчора ви зустрічалися з великим другом України, колишнім торгпредом США, а зараз Уповноваженим президента США пані Пріцкер у Київській області, кажучи, що ви підтримуєте децентралізацію. Зараз цим голосуванням ви продемонструєте: чи ви кажете правду, чи брешете. Децентралізація була визнана Сполученими Штатами і Євросоюзом однією з найбільш успішних реформ. І сьогодні ви боїтеся давати гроші мерам, намагаючись сконцентрувати передвиборчий ресурс в своїх руках», — констатував Порошенко.

«Але війна ще не закінчилася, і я закликаю вас не підтримувати цей закон, відправити на повторне друге читання, сформувати спільний закон. Дамо виробництву, дамо міноборони, дамо бригадам і дамо місцевому самоврядуванню. Бо яким чином проводити гуманітарне розмінування, за які гроші? А яким чином забезпечувати побудову бомбосховищ, забезпечувати функціонування лікарень, де проводиться реабілітація поранених за рахунок коштів місцевого самоврядування? Яким чином і за які кошти забезпечувати відбудову житла, щоб українці поверталися?», — зауважив Порошенко.

«А куди ж йдуть ці гроші? Централізовано у владу. А як вона їх витрачає? На брехливий пропагандистський марафон, на серіальчики, які оболванюють нашу націю. На фонд оплати праці міністерств. Це не ваші гроші», — наголосив Порошенко.

«Я щойно повернувся з Півдня, з Херсону. І коли бригади мають зараз можливість в повному обсязі, за рахунок коштів субвенції купити запчастини, пікапи, Мавіки, забезпечувати підготовку до зими, ви всі ці гроші забираєте. Ви забираєте у бригад 90%, а залишаєте 10% - от така математика», — констатує Петро Порошенко.

Схожі новини