Передплата 2024 «Добрий господар»

На Таврійському напрямку ліквідовано 800 окупантів, — речник

  • 14.10.2023, 12:45
  • 395

На Таврійському напрямку ворог щодоби зазнає величезних втрат

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«По Авдіївці ворог не полишає спроб прорвати нашу оборону, втім намагання ворога безуспішні. Наші захисники відбили приблизно 20 атак ворога в районах н.п. Авдіївка, Керамік, Тоненьке, Сєверне, Первомайське і Нетайлове. Також близько 15 атак ворога відбито в районах Мар'їнки. На Шахтарському напрямку вів безуспішні штурмові дії біля Старомайорського за підтримки авіації і на запорізькому напрямку намагався відновити втрачене становище біля Роботиного. Загалом у зоні відповідальності ОСУ „Таврія“ протягом минулої доби ворог завдав 27 авіаційних ударів, провів 49 бойових зіткнень і здійснив 901 артобстріл», — повідомив Штупун.

Загалом на Таврійському напрямку втрати в особовому складі ворога збільшуються з кожною добою, а кількість техніки, яку він кидає в атаки, значно зменшується.

«Якщо ми позавчора знищили 80 одиниць техніки, 2 дні тому -112, то за вчорашній день 26 одиниць знищено. Втрати ворога в особовому складі продовжують рости. Минулої доби це майже 800 осіб. Серед знищеної військової техніки — Су-25, збитий на Донеччині, БМПТ «Термінатор» знищено і важка вогнеметна система ворога «Солнцепек», — повідомив Штупун.

Схожі новини