Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поблизу Авдіївки тривають бої, — МВА

  • 14.10.2023, 11:00
  • 403

Ніч з 13 на 14 жовтня минула без авіаракетних ударів по місту. Проте над містом постійно кружляють БПЛА — щойно окупанти бачать, що десь збираються люди, вони завдають там ударів

Фото Генштабу ЗСУ
Фото Генштабу ЗСУ

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

«Дуже гаряче, дуже спекотно. Вже п’яту добу ворог не припиняє ні штурмових дій, ні обстрілів по позиціях навколо міста. Намагається місто оточити. Все більше і більше нових сил накидають для реалізації своїх задач. Щодо міста — ніч більш-менш спокійно пройшла. Це перша ніч після загострення, що у місті не було ракетних ударів», — розповів він.

Барабаш наголосив, що відносне затишшя не стосується позицій захисників біля Авдіївки. Окупанти продовжують з півночі та півдня обстрілювати позиції, тривають стрілецькі бої. За його словами, росіяни використовують все наявне озброєння — дрони, артилерію танки, РСЗВ, авіацію.

Над містом постійно кружляють БПЛА — і кол окупанти бачать, що десь збираються люди, вони наносять туди удари. Через це в Авдіївці не можуть проводити рятувально-пошукові роботи та припинили завозити гуманітарні вантажі.

Станом на ранок 14 жовтня в Авдіївці залишаються 1600 осіб, та вчора вдалося евакуювати одну людину.

Схожі новини