Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США хочуть об'єднати військову допомогу Україні та Ізраїлю, — ЗМІ

  • 10.10.2023, 12:00
  • 593

У Білому домі планують надати військову допомогу Україні та Ізраїлю одним пакетом

Фото умовне із відкритих джерел
Фото умовне із відкритих джерел

Відомо, що законодавці обох партій, які підтримують надання додаткової допомоги для України, запропонували такий варіант, щоб забезпечити фінансування країни, попри спротив деяких членів Республіканської партії в Палаті представників Конгресу США і Сенаті.

Джерела додають, що цей крок може мати сенс, оскільки він залучить «вкрай правих» республіканців, які виступають проти допомоги Україні, але за те, щоб допомогти Ізраїлю.

Група консерваторів у Палаті представників рішуче виступає проти нового фінансування для України, про яке попросив Білий дім, проте виділення додаткової допомоги Ізраїлю після атаки терористів ХАМАС не викликає такого опору серед членів Конгресу США.

Представник Білого дому Джон Кірбі відмовився повідомити, чи буде адміністрація Байдена пов’язувати два пакети для України та Ізраїлю.

«Об'єднання допомоги Україні та Ізраїлю дасть адміністрації президента Джо Байдена можливість посилити ширшу позицію про те, що США зобов’язані допомагати своїм демократичним союзникам», — пишуть журналісти.

Як зазначив Кірбі, Білий дім «оцінює політичну життєздатність об'єднання допомоги Україні та Ізраїлю».

Хоч США вже надали Ізраїлю термінову військову допомогу, Білий дім сподівається, що для додаткових зусиль буде потрібно схвалення Конгресу.

Завдяки сильній підтримці Демократичної партії та значній підтримці Республіканської партії існує широкий консенсус між двома партіями щодо надання допомоги як Ізраїлю, так і Україні.

Схожі новини