Передплата 2024 ВЗ

Лише вісім. Чи вже вісім?

Після рекордно теплих днів у вересні починає серйозно про себе осінь нагадувати. Настала сприятлива для застудних захворювань погода

Станом на 9 жовтня, як інформує пресслужба Дрогобицької міськради, у стаціонарі інфекційного відділення Стебницької міської лікарні, яка на Львівщині має особливий статус, є одним із визначених для лікування хворих на ковід пацієнтів спеціалізованих закладів, перебуває вісім хворих.

Як заявляють у лікарні, стан пацієнтів у стаціонарі оцінюють як середньої важкості. Усі інфіковані перебувають під належним наглядом. Наразі все нормально, причин для тривоги немає. Недуга буцімто переноситься легко. Не зафіксовано жодних ускладнень. Головне, якщо такі симптоми, як нежить, головний біль, чхання та біль у горлі, а часом ще подразнення очей і висипи з’являються — вчасно до лікаря звернутись. Загалом же, якщо говорити про всю виявлену інфекційну на території краю «картинку», упродовж минулого тижня вже 18 випадків захворювань зафіксовано.

Бити на сполох зарано. Але й удавати, що нічого не сталося, також не слід. На Дрогобиччині на початку теперішнього епідсезону ковідна недуга переноситься легко. Але ситуація, як це буває з небезпечною хворобою, може різко погіршитись. Головне — вчасно звернутись за медичною допомогою та не допустити ускладнень. Носити захисні маски, дбати про чистоту рук, і, звісно ж, вакцинуватись. Цієї осені на Львівщині, за даними досліджень, циркулюють ковідні штами «Омікрон». Вони нам начебто не страшні: вже пройшли «адаптацію», упродовж минулих років «призвичаїлись» до цих «збудників». Але хвороба мігрує. Маємо пам’ятати, що в багатьох країнах світу з’явились нові штами — такі, як «Пірола» та «Ерида». На Львівщині їх наразі не виявлено. Але ж всі знають, що це нічого не означає. Мине час — вони обов’язково і до нас «прорвуться».

Схожі новини