Передплата 2024 ВЗ

Генерал Павловський виграв в ЄСПЛ у справі щодо необґрунтованого запобіжного заходу

  • 09.10.2023, 19:49
  • 653

Про це повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко

«Проти Павловського влада порушила кримінальну справу за те, що він посмів брати на оснащення нашого флоту кораблі. В умовах, коли весь світ відмовляв нам в поставках військових кораблів і навіть комплектуючих для них, завод „Кузня на Рибальській“ випустила військові катери, до речі, саме вони були зараз задіяні і в звільненні острова Зміїний. Але влада замовила політичну справу і проти директора заводу, й проти генерала Павловського. Таку саму, як проти легендарного генерала Дмитра Марченка, який посмів забезпечити ЗСУ бронежилетами», — нагадала народна депутатка.

«Генерала Павловського, який з 2014 року захищав Україну на маріупольському напрямку, заарештували і кілька місяців тримали в Лукʼянівці. Ми з Ахтемом Чийгозом одного разу навіть змогли провідати там пана Ігоря.Тоді Петро Порошенко зібрав гроші на заставу, і ми добилися зміни запобіжного заходу генералам Марченку і Павловському», — зазначає Ірина Геращенко.

«Пан Ігор звернувся в ЄСПЛ зі скаргою на відсутність достатніх причин для тримання під вартою. ЄСПЛ визнав, що генерала тримали в СІЗО з використанням припущень, за відсутності будь-якої доказової бази. Тепер Україна має сплатити компенсацію 2600 євро. За політичну вказівку з Банкової. Може, прийшов час, аби компенсації за політизовані рішення виплачувала не держава, а судді, які беруть в цьому участь?», — зауважує депутатка.

«Ну, й нагадаю, що ганебні політичні справи Марченка і Павловського, хоч і розвалилися, але не закриті! Чи не час припинити політичні переслідування в Україні?», — пише Ірина Геращенко.