Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«45% хворих на ГРВІ - діти до 17 років»

Сказала на брифінгу керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко

Перші заморозки в Україні неабияк вплинули на статистику хворих на ГРВІ та коронавірусу. Понад 9 тисяч мешканців Львівщині захворіли за останній тиждень на ГРВІ. Це на 15% більше, ніж за попередній тиждень досліджень. Кількість хворих з ознаками застуди щодня зростає. 45% хворих на ГРВІ - діти до 17 років. Люди, які належать до груп ризику та мають ознаки ГРВІ, обов’язково повинні сконтактуватися зі своїм сімейним лікарем.

Про це 9 жовтня повідомила на брифінгу керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Про вакцину від грипу

«На Львівщині є південнокорейська вакцина, яка захищатиме від чотирьох штамів грипу, — каже Наталія Іванченко. — Також проходить процедуру схвалення французька вакцина проти грипу. Станом на сьогодні, на Львівщині 446 осіб провакцинувались від грипу. Вакцинуватися можуть діти від 6-місячного віку. Вакцинуватися від грипу потрібно щороку, імунітет формується через два тижні».

Про ситуацію з коронавірусом

За результатами вірусологічних досліджень, коронавірус виявили у 364 мешканців Львівщини. В лікарнях області перебувають 55 осіб. Заступник директора з медичної частини Львівської обласної інфекційної лікарні Андрій Орфін розповів на брифінгу, що у закладі лікують 23 пацієнтів, у яких виявили коронавірусну інфекцію. Їх стан середньої важкості.

Четверо пацієнтів — під апаратами штучної вентиляції легень у реанімаційному відділенні.

«Зараз найпоширенішим штамом коронавірусу є «Омікрон», — продовжує розмову Наталія Іванченко- Різновиду штаму «Пірола» станом на зараз на Львівщині не було виявлено. Але враховуючи міграційні процеси населення, є ймовірність його циркулювання у майбутньому. Перебіг захворювання цим штамом є подібною до «Омікрону». Він є менш заразним, тобто його поширення не має бути таким ж, як «Омікрон».

Наталія Іванченко радить вакцинуватися від коронавірусу. Станом на 9 жовтня, кількість людей, які отримали другу бустерну дозу на Львівщині - менше одного відсотка. Бустерну дозу отримали 8% і першу чи другу дозу отримали 47% населення Львівської області.

Схожі новини