Передплата 2024 «Добра кухня»

Далекобійний «вогневий кулак» заважає росії здійснювати контрбатарейну боротьбу, — ЗСУ

  • 06.10.2023, 15:20
  • 379

Завдяки західним ракетно-артилерійським системам ЗСУ вдалося створити далекобійний «вогневий кулак», через який російська армія не може ефективно здійснювати контрбатарейну боротьбу

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це заявив начальник Головного управління Ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генштабу Сергій Баранов.

Він зазначив, що «кити» сучасної артилерії - це максимальна автоматизація, новітні цифрові розробки для артрозвідки і автоматизованих систем управління вогнем та засобів контрбатарейної боротьби.

Наразі абсолютна більшість, іноді до 90% вогневого ураження сил та засобів противника припадає на Ракетні війська та артилерію, зазначив він.

«Ми не чекаємо відкриття вогню артилерії противника, а завчасно виявляємо її і знищуємо ще до того, як ворог буде готовий завдати удару по нашим позиціям. Робиться це ювелірно, щоби не постраждали ані наші війська, ані мирне населення й об'єкти інфраструктури. Нашу «далекобійку» ворог не дістає, а ми їх — так.

Завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам ми скомбінували і створили далекобійний «вогневий кулак», який б'є настільки потужно, що ворог вже не має змоги вести з нами дієву контрбатарейну боротьбу.

Успіх досягається нами за рахунок навченості особового складу, застосування нових програмних продуктів, запровадження автоматизованої системи управління вогнем.

Ми робимо все, аби примусити противника закінчити цю війну на наших умовах і аби він більше не мав бажання воювати проти України", — пояснив речник.

На думку Баранова, «артилерист повинен знати, що треба робити піхоті, краще, ніж вона сама», бо ракетні війська й артилеристи готують пропозиції стосовно вогневого ураження противника так, щоб не зачепити своїх і забезпечити спільну перемогу.

«Іноді жартома бажаю побратимам: Щоби ви клали снаряд 155-го калібру білці в око за 28 кілометрів», — зазначив начальник Головного управління Ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ.

Він також запевнив, що українці опановують західні артилерійські системи швидше, ніж це передбачено стандартами НАТО.

Схожі новини