Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президент Володимир Зеленський вручив прикордонникам державні нагороди та почесні відзнаки

  • 01.10.2023, 14:45
  • 434

Глава держави взяв участь у заходах до Дня захисників і захисниць України, який відтепер відзначається в нашій країні 1 жовтня

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

В урочистостях на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» взяли участь політичні та військові керівники держави, посли іноземних держав, українські захисники та члени їхніх родин, а також ліцеїсти Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка Держприкордонслужби, Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військово-морського ліцею та Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва Національної академії внутрішніх справ.

Звертаючись до присутніх, Володимир Зеленський зазначив, що сьогоднішній день обʼєднує мільйони українців та українок, які захищають свободу й незалежність нашої держави, з багатьма поколіннями українського народу, які в різні часи боролися за волю та воювали заради України.

«У наш час в сучасних поколінь українців — у вас та у всіх, хто захищає зараз нашу державу і людей, нашу свободу і незалежність, — є можливість вибороти більше, ніж вдавалося раніше. Наша оборона України від російської навали спирається на історично найбільшу єдність нашого суспільства. Єдність, яку ми бережемо. Україна має історично найбільшу підтримку світу. І більше ніколи Україна не буде платити майбутнім своїх дітей, своїм суверенітетом і своєю волею за примарні обіцянки спокою. Україна зробила історичні висновки», — заявив Глава держави.

Згідно з переліком Указів Володимир Зеленський вручив захисникам нагороди та почесні відзнаки.

Золоту зірку Героя України майстер-сержанта Максима Стрижака (посмертно) отримала дружина Анастасія та син Микита.

Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» присвоєно підполковнику Олександру Марчуку.

Відзнакою Президента України «Хрест бойових заслуг» із рук Верховного Головнокомандувача отримав штаб-сержант Олександр Сергієнко.

Також Почесною відзнакою «За мужність та відвагу» відзначено 24 прикордонний загін імені Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова Державної прикордонної служби України та 7 прикордонний Карпатський загін Державної прикордонної служби України.

Глава держави висловив вдячність усім, хто зміцнює нову й величну історію свободи для України та українців.

«Я бажаю всім нашим захисникам, нашим захисницям ніколи не втрачати жодної можливості для України. Треба кожну можливість обертати в наближення нашої перемоги — і перемога буде!» — наголосив Президент України.

Схожі новини