Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗСУ закріплюються на рубежах біля Вербового на Запоріжжі, росіяни — стоять в обороні

  • 28.09.2023, 13:45
  • 497

На Таврійському напрямку наші захисники закріплюються на досягнутих рубежах, ворог намагається відбити свої позиції

Про це сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в етері «Радіо Свобода».

«Йде наше закріплення на відповідних рубежах. Щоб ми могли рухатися вперед, ми повинні добре закріпитися, щоб, не дай Боже, ворог не вдарив нам десь у фланг або не проломив нашу оборону і не зайшов з іншого боку, щоб для наших військ, які наступають, не було проблем», — сказав Штупун.

Він зазначив, що російські військові там перебувають в обороні, інколи намагаються відвертати увагу Сил оборони від наступу своїми вилазками. Як зазначив речник, це досить невеликі групи, зазвичай, без техніки: «Але ворог намагається відбити свої позиції, то зліва, то справа».

Штупун зазначив, що російська армія щодня втрачає 150−200 людей на цьому напрямку і через великі втрати не встигає вивчити місцевість.

«Тиждень чи півтора тому була анекдотична ситуація, коли російський танк намагався вибити позиції, штурмувати. За ним їхала піхота на бронетехніці. Танк підірвався на своїй же міні, російській. А потім висадився десант і його накрили свої ж системи залпового вогню. Тому противник не завжди орієнтується на місцевості», — розповів Штупун.

Він також зазначив, що на вбитих російських військових фіксують шеврони приватної військової компанії «Вагнер», однак немає впевненості, що ці люди справді є «вагнерівцями».

Схожі новини